Cv in PDF of Word?

In welk bestandstype stuur je jouw cv?

Je hebt je cv een update gegeven en hij is klaar om verstuurd te worden. Nu is de enige vraag in welk bestandtype stuur je jouw cv? In een PDF-bestand of Word-document?

Het verzenden van je cv in een PDF-bestand zorgt ervoor dat de opmaak consistent blijft, ongeacht wie je cv opent. PDF is veilig, virusvrij en compatibel met alle platforms. De opmaak van Word-documenten kan soms variëren, afhankelijk van welke versie Word is geïnstalleerd. Wij raden daarom aan om je cv in PDF-bestand te verzenden. Zo kun je erop vertrouwen dat de werkgever je cv precies ontvangt zoals jij hem op je scherm ziet.

Hieronder laten we zien hoe je jouw cv binnen 5 minuten kan omzetten naar PDF voor Windows en macOS gebruikers.

Soms komt het voor dat een bedrijf specifiek vraagt om je cv in Word te sturen. Bij dit soort vacatures geldt dat je jouw cv uiteraard in Word-document verstuurd.

Tip: Gebruik je naam als bestandsnaam (bijvoorbeeld: cv_bobdejong.pdf).

Opslaan als PDF voor Windows gebruikers

Wij leggen binnen 4 stappen uit hoe je jouw cv via Microsoft Word als PDF kan opslaan. Let op het kan zijn dat dit er op jouw computer anders uitziet. In de onderstaande stappen gebruiken wij Microsoft Word 2016. Bekijk via deze link welke Word versie jij gebruikt.

Het is belangrijk dat je jouw cv ook (voor jezelf) opslaat als Word-document, zodat je op een later moment altijd wijzigingen in je cv aan kunt brengen.

cv template pdf naar word stap 1 voor windows

STAP 1: Open je Word-document en ga naar “Bestand” (in het oranje omcirkeld).

cv template pdf naar word stap 2 voor windows

STAP 2: Vervolgens klik je in het Office menu op “Opslaan als”.

cv template pdf naar word stap 3 voor windows

STAP 3: Bij het opslaan van het document word automatisch .docx gebruikt. Maar we gaan er vanuit dat je het nu wilt opslaan als PDF. Klik op de oranje cirkel om vervolgens je bestandstype te wijzigen.

cv template pdf naar word stap 4 voor windows

STAP 4: Selecteer bestandstype PDF en klik op “Opslaan”. Je cv is nu opgeslagen als PDF-bestand!

Exporteren naar PDF voor macOS gebruikers

Exporteren met Microsoft Word 2016 via macOS werkt toch net even anders. Hieronder laten we zien hoe je binnen 4 stappen jouw cv van Word naar PDF omzet. Bekijk via deze link welke Word versie jij gebruikt.

Het is belangrijk dat je jouw cv ook (voor jezelf) opslaat als Word-document, zodat je op een later moment altijd wijzigingen in je cv aan kunt brengen.

cv template pdf naar word stap 1 voor macos

STAP 1: Open je Word-document en ga naar “Opslaan als” (in het oranje omcirkeld).

cv template pdf naar word stap 2 voor macos

STAP 2: Vervolgens komt het “Opslaan als” tab tevoorschijn. Klik op de oranje cirkel om de bestandsindeling te selecteren.

cv template pdf naar word stap 3 voor macos

STAP 3: Uit het dropdown menu van de bestandsindelingen kies je PDF.

cv template pdf naar word stap 4 voor macos

STAP 4: In de laatste stap heb je nog de mogelijkheid om je PDF-bestand geschikt te maken voor elektronische distributie of afdrukken (printer). Mocht je jouw cv online opsturen, dan kun je “geschikt voor elektronische distributie” aanhouden. Vervolgens kun je jouw cv exporteren. Je cv is nu opgeslagen als PDF-bestand!

Is jouw cv aan vernieuwing toe?